Nie chciał bym siać zamętu, ale coś nie dobrego mi się przytrafiło: Przed wkaacjami zarzywałem białko, 80% itp. po jakimś tygodniu/dwuch miałem swędzenie na koniuszkach palców, języku itp, tempereture do 37(skakała od 36), lekko rozlegulowany system. Po jakimś miechu(niestety dopiero) odłożyłem białko, myślałem, że to z innego powodu. Powróciłem [...]
[...] jako sport dla ludzi jedzących małe dzieci by przetrwać. Skoro tak, wydaje się nie być zaskoczeniem, że te badania skupiały się głownie na węglowodanach a pomijały białko. Te wczesne badania dotyczyły wydolności sportowców ładujących węglowodany by opóźnić początek zmęczenia o 20% i więcej. . Są dosłownie tony informacji, jak zwiększyć [...]
[...] 2400g http://img543.imageshack.us/img543/4128/bigproo2400.jpg Opis produktu -> http://atleta.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=127&products_id=3328 Odżywka wysokobiałkowa wspomagająca przyrost masy mięśniowej. Zawiera 4 rodzaje białka o różnym czasie wchłaniania: kazeinę, koncentrat białka serwatkowego, białko jaja oraz koncentrat [...]
[...] zwykle monotonna, toteż wprowadzenie smacznego, pienistego napoju stanowi miłe urozmaicenie. Piwo może wzbogacić dietę, ponieważ: > prawie nie zawiera sodu > jest ubogie w białko > jest wolne od tłuszczy i cholesterolu > jest ubogie w węglowodany. Jeśli ze względu na zawartość alkoholu piwo nie może być elementem diety, to alternatywą jest piwo [...]
[...] karmiony piersią uzyskuje nie więcej niż 2% białka z mleka matki, ostrożnie wiec przyjmujemy, że dzieci i dorośli nie wymagają regularnych dostawek jedzenia bogatszego w białko niż awokado. Nasze ciała zużywają przeciętnie 80% białek, gotowane pożywienie jest denaturowane i w większości bezużyteczne, tak więc nasze zapotrzebowanie na białko [...]
[...] Zawiera wiele witamin z grupy B, C znacznie więcej niż owoce cytrusowe, a także beta-karoten, przeciwutleniacz powstrzymujący proces starzenia się komórek. Znajdziemy w nim białko wysokiej wartości i sole mineralne, m.in. żelazo. Jest zasadotwórczy, dlatego doskonały na zgagę i uczucie pieczenia w żołądku. A dzięki sulforafenowi zmniejsza ryzyko [...]
[...] Teraz stosowanie tych norm to dobra wola producenta. Konsument powinien jednak wiedzieć, że kupuje wędlinę złożoną w połowie z szynki, a w połowie z roślinnych dodatków białkowych i wody. - Naprawdę tylko w połowie z szynki? - Fachowcy potrafią z kilograma mięsa uzyskać dwa kilo produktu. Nastrzykuje się je wodą, a potem dodaje substancje [...]
Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej? W dzisiejszych czasach, zgodnie z zasadami gospodarki wolnorynkowej, niemalże w każdej dziedzinie podaż zdecydowanie przewyższa popyt. Jest to jak najbardziej prawidłowe. Również na rynku produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i [...]
Dlaczego odzywka białkowa nie jest równa odzywce białkowej? W dzisiejszych czasach, zgodnie z zasadami gospodarki wolnorynkowej, niemalże w każdej dziedzinie podaż zdecydowanie przewyższa popyt. Jest to jak najbardziej prawidłowe. Również na rynku produktów żywności produkowanej na potrzeby suplementacji w sporcie panuje tłok i [...]
Ten artykuł moim zdaniem otwiera oczy na wszechobecny rynek suplementów białkowych i pomaga w odpowiednim jej doborze. Polecam osoba którzy chcą dopiero zaopatrzyć się właśnie w białko, i planują zacząć suplementacje produktu a nie wiedza która odzywkę wybrać. Lub tym osoba którzy nie są zadowoleni z białka które zakupili i uważają ze pieniądze [...]
Dzisiejszy rynek suplementów oferuje całą gamę produktów wysokobiałkowych, dla których bazę surowcową stanowią białka mleczne, o tak niesamowitej różnorodności pod względem jakości, ceny, ale także mniej przyziemnych aspektów takich jak profile aminokwasowe, absorpcja czy chociażby rodzaj oferowanego białka. Nic dziwnego że w [...]
[...] Badań nad Dzieckiem i Rodziną z Vancouver wynika, iż nadmiar cukru w diecie powoduje wzrost produkcji tłuszczu w wątrobie. Proces ten prowadzi do wyłączenia genu kodującego białko, odpowiedzialne za ilość hormonów płciowych w atywnej formie. Tak więc wyłączenie tego genu, prowadzi do niedoboru białka, a w konsekwencji do rozchwiania równowagi [...]
[...] środkiem anabolicznym (pobudzającym do budowania mięśni), ale nie zawiera w sobie substancji budujących. Niezbędne jest zatem łączenie kreatyny z takimi preparatami jak białko (najlepiej serwatkowe) czy L-glutamina lub peptyd glutaminy, które są podstawowym budulcem mięśni. Bardzo dobre efekty uzyskuje się również podczas łączenia kreatyny z [...]
[...] środkiem anabolicznym (pobudzającym do budowania mięśni), ale nie zawiera w sobie substancji budujących. Niezbędne jest zatem łączenie kreatyny z takimi preparatami jak białko (najlepiej serwatkowe) czy L-glutamina lub peptyd glutaminy, które są podstawowym budulcem mięśni. Bardzo dobre efekty uzyskuje się również podczas łączenia kreatyny z [...]
[...] środkiem anabolicznym (pobudzającym do budowania mięśni), ale nie zawiera w sobie substancji budujących. Niezbędne jest zatem łączenie kreatyny z takimi preparatami jak białko (najlepiej serwatkowe) czy L-glutamina lub peptyd glutaminy, które są podstawowym budulcem mięśni. Bardzo dobre efekty uzyskuje się również podczas łączenia kreatyny [...]
[...] nas mięso zostało napompowane wodą, jest napis "produkt wysoko wydajny", który też nie wszyscy producenci umieszczają na opakowaniach. Cała zaś gama dodatkowych preparatów białkowych, zmodyfikowanych soi, środków żelujących ukrywa się pod symbolami "E" z trzycyfrową liczbą. Okazuje się jednak, że inspektorzy Państwowej Inspekcji Handlowej po [...]
[...] celem jest oczywiście redukcja,redukuje się już 8tyg i planuje jeszcze około 4. DIETA: Posiłek nr 1 Białko jaja kurzego 250g Płatki owsiane 140g Żółtka jaja 40g 30g odzywki białkowej Posiłek nr 2 Ryz 65g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 165g Oliwa z oliwek 5g Warzywa Posiłek nr 3 Ryz 65g Mięso z piersi kurczaka bez skóry 165g Warzywa Posiłek nr [...]
[...] Drugie badania z kolei pokazuje, że takie same efekty jak spożywanie każdej porcji kreatyny z ogromnymi ilościami cukrów - można osiągnąć spożywając kombo węglowodany + białko!. Węglowodany - a w gruncie rzeczy insulina -> nasila gromadzenie kreatyny. Niestety w tym badaniu używano dużych ilości węglowodanów i kolejne badanie potwierdza,że: [...]